keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Klik -tullaan tutuiksi Ulla Sauvolan kanssaEsittele itsesi ja kerro omasta työstäsi
Olen Ulla Sauvola. Minä toimin aluekoordinaattorina Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry:ssä. Huhtikuussa tulee täyteen 10 vuotta työtä tälle liitolle. Järjestötyötä olen tehnyt koko ikäni, ensin vapaaehtoisena, sitten työssä. OK:n kanssa olen tehnyt yhteistyötä vuosia. Liittomme tunnuslause  YhteisVoimin Parempaan Lapsuuteen kuvaa hyvin työtä jota teemme. Meille lapsen etu on aina tärkein. Työhöni kuuluu auttaa, neuvoa ja kouluttaa jäsenyhdistystemme aktiiveja vapaaehtoiseen toimintaan, jota he harjoittavat paikallistasolla. Se pitää sisällään yhdistyskoulutusta, tukihenkilöiden ja vertaisryhmien ohjaajien kouluttamista sekä toiminnassa tukemista. Eroneuvontaa annan sekä puhelimella, että asiakkaita tavaten toimistolla. Pidän myös eroseminaareja aikuisille ja lapsille.Miten teet yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa?
Toteutan koulutuksia  OK:n hyvällä tuella ja olen saanut OK:lta myös itselleni paljon hyvää uutta osaamista kun olen osallistunut OK:n järjestämiin koulutuksiin. Näitä suosittelen muillekin.

Iloinen järjestökuuluminen
Iloinen järjestökuuluminen mielestäni on yhteistyö Väestöliiton kanssa, jossa olemme mukana kehittämässä ja toteuttamassa Perheaikaa. fi sivustoa, jossa lapsiperheitä autetaan monipuolisesti. Työssäni koen jatkuvasti pieniä ”ilon kipunoita” kun joku yhdistystoimija kertoo, että esim. koulutus on antanut hänelle uutta virtaa ja ideoita toimintaan. 

Miltä pohjoinen Suomi sinusta näyttää? Entä mitä ajatuksia sinulla on järjestöyhteistyöstä?
Pohjois-Suomi on laaja alue työkentäksi, matkat täällä ovat pitkiä ja ihmisten tavoittaminen siten haasteellista. Olen kuitenkin iloinen, että paikallistasolla näyttää ”virtaa” riittävän ja mallikasta yhdistystoimintaa on alueella runsaasti. Nyt alkuvuodesta 2013 olen perustanut kaksi uutta yhdistystä  Pohjois-Suomeen.  Järjestöt voisivat mielestäni tehdä enemmänkin koulutuksia yhdessä. Perusyhdistys koulutus on kuitenkin kaikille lähes samanlaista.

Loppukevennys: Mikä esine olisit omalla työpöydälläsi ja miksi
Olisin ehdottomasti kynä. Olen ahkera kirjoittaja / piirtäjä ja myös työssäni käytän usein suunnitteluvaiheessa Mind Map-suunnitelmaa, jonka pohjalta sitten on helppo työstää sanallinenkin suunnitelma.

Kenet haastat mukaan seuraavaksi ja mitä haluaisit häneltä kysyä? Haastan mukaan Kehitysvammaisten Tukiliiton Ritva Stillin. Hänelle esittäisin kysymyksen, millä  tavalla hänen mielestään voisimme yhdessä tehdä järjestötasolla perhetyötä? Usein myös vaikeiden erojen takana voi olla lapsen vammaisuus, jota ei yhdessä jaksetakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!