tiistai 20. elokuuta 2013

Vapaaehtoisten johtaminen

Otsikon haastavan ja moniselitteisen asian pureksiminen alkoi Oulussa, kun aloitimme OK- opintokeskuksessa kok syksyn kestävän ja järjestyksessään neljännen Johtaminen järjestöissä ja yhdistyksissä –koulutuksen. Mukana koulutuksessa on 16 innokasta ja eläväistä järjestöalan moniosaajaa. Hyödynnämme osallistujien asiantuntemusta mm. Moodle-verkkoympäristössä sekä lähipäivien puheenvuoroissa, keskusteluissa ja ryhmätöissä.

Toisena lähipäivänä mm. keskustelimme miten keskusjärjestö, piiri ja koulutukseen osallistujat itse voivat tukea vapaaehtoistyötä ja vapaaehtoisten johtamista. Esille nousivat monessa tärkeät asiat kuten koulutus, tapahtumat, jalkautuminen ja läsnäolo vapaaehtoisten parissa sekä laaja ja monipuolinen tiedotus (uutiskirjeet, FB, nettisivut, jäsenlehti jne). Tärkeää on myös yhdistysten kuunteleminen ja esimerkiksi systemaattisen tiedon kerääminen heiltä erilaisten kyselyiden ja kartoitusten avulla. Aina paikallaan on vapaaehtoisten perehdyttäminen, kiittäminen, hemmottelu ja palkitseminen.

Kirjasimme vielä huomion: Vapaaehtoisena toimiminen on vapaaehtoisen harrastus, ja se pitää tukemisessa huomioida.
Lopuksi koulutuksen osallistujajoukko nosti esille ajankohtaisen kysymyksen: ” Mitä järjestöt voisivat tehdä yhdessä vapaaehtoisten tukemiseksi?” Kerro ajatuksesi ja kommenttisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!