maanantai 26. elokuuta 2013

Hanke tukee kansalaisvaikuttamisen taitojen kehittämistäOpintokeskukset toteuttavat yhdessä vuosina 2012 - 2014 ESR-rahoitteisen kehittämishankkeen Järjestöt lähidemokratian tukena, verkostoitumis- ja oppimisympäristö.

Projektin tavoitteena on tuottaa yhdessä opintokeskusten kesken avoin lähidemokratiaa edistävä verkostoitumis- ja oppimisalusta, jonka avulla kuka tahansa voi saada tietoja vaikuttamisesta eri kentillä (kansalaisjärjestöt, poliittinen vaikuttaminen, työelämävaikuttaminen) ja oppia vaikuttamaan lähiympäristössään erityisesti yhdistystoiminnan avulla. Hankkeen aikana opintokeskukset tuottavat myös koulutusta, jolla tavoitellaan yhdistys- ja järjestöväelle parempia vaikuttamistaitoja verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Projektille on avattuoma Osallistu-blogi (http://osallistu.blogspot.fi/) , josta löytyvät ajantasaiset tiedot projektissa järjestettävistä koulutuksista ja tilaisuuksista. Osallistu.fi- ympäristön valmistumisesta tiedotetaan myös blogin kautta.

Syyskuun loppupuolella käynnistyy opintokeskuksen yhdessä tuottama osallistujalle ilmainen webinaarisarja Kansalaisvaikuttamisen ABC. Asiantuntijaalukstuksia on 25.9. - 6.11. kerran viikossa iltaisin. Luentosarjaan voi osallistua kuka vain, jolla on käytettävissään tietokone, sähköpostiosoite ja verkkoyhteys. Ilmoittautumisaika on parhaillaan käynnissä.


Webinaarisarjan lisäksi hankkeessa tarjotaan syksyn aikana koulutusta muun muassa yhteisötyöstä, sosiaalisen median mahdollisuuksista yhdistysviestinnän tukena ja järjestötyössä, videoilmaisusta sekä vertaisopintoryhmien ohjaamisesta käsittelevät koulutukset.

Lisätiedot:
  • projektipäällikkö Minna Pesonen, minna.pesonen[at]ok-opintokeskus.fi
  • Järjestöt lähidemokratian tukena -hankkeen esittely: www.ok-opintokeskus.fi/ESR 
  • Osallistu-blogi ja hankkeeseen liittyvät koulutukset: osallistu.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!