tiistai 7. toukokuuta 2013

Media ja järjestöt


OK -opintokeskuksen keskustoimistoon ja aluepaikkakunnille kokoontui tänään yli 80 järjestöjen toimijaa pohtimaan mediayhteistyötä. Oulussa paikalla oli 12 järjestöjen työntekijää tai vapaaehtoista. Videoneuvottelun kautta saimme kaikki kuunnella Suomen Kuvalehden päätoimittajan Tapani Ruokasen ajatuksiaan  kansalaisjärjestöistä, mediasta ja vaikuttamisesta.

Hän kannusti järjestöjä aktiivisuuteen median suhteen ja neuvoi tarjoamaan medialle koskettavia ja kiinnostavia henkilökuvia. Hän korosti myös järjestöjen omaa aktiivisuutta ja verkostoitumista, joihin pääsee kahdella keinolla: tarttumalla puhelinluetteloon ja puhelimeen. Nykyisin tosin välineet ovat hieman erilaiset, mutta tärkeää on rohkea kontaktinotto eri tahoihin.


Aamupäivän aikana jokainen videoneuvottelulla toisiinsa yhteydessä ollut paikkakunta sai miettiä konkreettisia ideoita mediayhteistyöhön, jotka myös jaettiin yhteisesti. Tässä muutama esille noussut vinkki:

  • tarjoa juttua toimittajalle ”yksinoikeudella sinulle”
  • kerää freelance toimittajista yhteystietolista, ja tarjoa heille jutunaiheita
  • kerää valmiiksi henkilöitä, jotka ovat halukkaita esiintymään medialle. Myös valmiit kuvat heistä helpottaa yhteistyötä. 
  •  mediahalukkaita henkilöitä voidaan myös kouluttaa vastaamaan median kysymyksiin ja markkinoimaan omaa järjestöä
  • lähetä juttu/tiedote useampaan kertaan, liitä siihen mukaan kuvia tai henkilöiden nimiä tarkempaa haastattelua varten
  • mene tapaamaan toimittajaa (leivosten kera) tai kutsu toimittajia luoksesi, vaikka yhteistyössä toisten järjestöjen kanssa
  • kerro lehtijutussasi edistysaskeleista, pidä viestiä tärkeämpänä kuin sen esittäjää, verkostoidu (yllättävänkin) järjestön kanssa ja tehkää juttu yhdessä


Onko sinulla vielä uusia ideoita median kanssa toimimiseen? Jätä ajatuksesi kommenttilaatikkoon!

P.S. Oulussa ryhdyimme heti keräämään listaa freelancer-toimittajista, joten jos sinulla muistissa jonkun nimi ja yhteystieto, lähetä se sähköpostilla meille! Ja kysy meiltä valmista listaa mediatyösi tueksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!