tiistai 28. toukokuuta 2013

Klik- tullaan tutuksi Elina Seppäsen kanssa



Esittele itsesi ja kerro omasta työstäsi
Olen Elina Seppänen ja työskentelen Suomen CP-liitossa Pohjois-Suomen aluesihteerinä.  Tämän liiton palveluksessa olen ollut nyt noin 1½ vuotta. Tätä ennen olen työskennellyt mm. seurakunnan diakoniatyössä ja projektityöntekijänä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:ssä.
Työni pääpaino CP-liiton aluesihteerinä on paikallisyhdistysten vapaaehtoistoiminnan tukeminen tarjoamalla koulutusta ja ohjausta yhdistyksissä toimiville luottamushenkilöille. Aluesihteerinä tuen myös yhdistysten toteuttamaa nuoriso-, aikuis- ja liikuntatoimintaa, pienten vammaryhmien toimintaa ja yhdistysten toteuttamaa erilaista virkistystoimintaa. Oleellinen tehtävä on myös ohjata jäsenistöä alueellisten palveluiden käytössä ja toimia tiedonvälittäjänä jäsenyhdistysten ja keskusjärjestön välillä.
Aluesihteerin työnkuvaan kuuluu myös valvoa yhdessä jäsenyhdistysten kanssa jäsenistönsä oikeuksien toteutumista, seurata oman alueensa hyvinvointipalveluiden kehitystä, edustaa liittoa erilaisissa työryhmissä ja pyrkiä vaikuttamaan palveluiden saatavuuteen. Tässä työssä on tärkeää yhteistyön tekeminen muiden järjestöjen, viranomaisten, päättäjien ja palveluntuottajien kanssa. 

Suomen CP-liiton vuoden 2013 teema on arvosta itseäsi. Vuoden teemalla Suomen CP-liitto haluaa kiinnittää huomiota vammaisten henkilöiden hyvinvointiin ja hyvinvoinnin eri osa-alueisiin.

Miten teet yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa?
Olen toteuttanut muutamia koulutuksia OK-opintokeskuksen tuella. Tulevaisuudessa toivoisin, että minulla olisi mahdollisuuksia myös itsellä osallistua enemmän OK-opintokeskuksen tarjoamiin koulutuksiin ja lisätä myös sitä kautta omaa osaamistani. Aluesihteerin työssä saa kuluttaa junan penkkejä lähes viikottain, joten ihanteellista olisi, jos OK-opintokeskuksen koulutuksia pystyttäisiin tarjoamaan monipuolisesti myös täällä Pohjois-Suomen alueella.

Iloinen järjestökuuluminen
Iloinen järjestökuuluminen omalta kentältäni on muutama viikko sitten pidetyt Pohjois-Suomen alueella toimivien CP-yhdistysten kehittämispäivä. Kehittämispäivän teemana oli yhdistystoiminnan viestintä, johon paneuduttiin päivän aikana hyvin konkreettisin keinoin. Ohjelmassa oli mm. yhdistysten kotisivujen päivittämistä ja esitteen laatimista. Oli ilo huomata kun hyvällä porukalla saatiin lyhyessä ajassa paljon aikaan ja asioita eteenpäin. Tällainen päivä on mielestäni yhdistystoiminnan kehittämistä ja tukemista parhaimmillaan. Tärkeää antia päivässä oli myös yhdistystoimijoiden keskinäinen vertaistuki, joka antoi lisäpuhtia arvokkaaseen vapaaehtoistyöhön!

Miltä pohjoinen Suomi sinusta näyttää? Entä mitä ajatuksia sinulla järjestöyhteistyöstä?
Pohjois-Suomessa tehtävä järjestötyö on taiteilua pitkien välimatkojen, harvassa asuvan ja määrältään suhteellisen vähäisen jäsenistön kanssa. Näistä erityispiirteistä johtuen on tärkeää tiivis yhteistyö muiden järjestöjen kanssa, joista mainitsemisen arvoinen on erityisesti aktiivinen neurologisten vammaisjärjestöjen yhteistyö. Myös teknologiaa voisi mielestäni hyödyntää järjestöyhteistyössä paljon nykyistä enemmän.

Kenet haastat mukaan seuraavaksi ja mitä haluaisit häneltä kysyä?
Heitän haasteen hiljattain Kuurojen Liitossa aloittaneelle järjestöohjaaja Asta Tikkaselle. Astalta olisi mukava kuulla ensi fiiliksiä järjestötyötyöstä, vaikkapa mikä erityisesti on ilostuttanut, vihastuttanut tai ihmetyttänyt järjestötyössä? 

Loppukevennys: Mikä esine olisit omalla työpöydälläsi ja miksi?
Olisin Post-it – muistilappu. Tässä työssä on usein ”monta rautaa tulessa” ja muistilaput helpottavat pedanttia ihmistä pysymään ajan tasalla ja muistamaan tärkeät asiat… Ainakin pääsääntöisesti  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!