keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Klik- tullaan tutuksi Anne Savuojan kanssa

Esittele itsesi ja kerro omasta työstäsi
Hei, olen Anne Savuoja ja toimin järjestösuunnittelijana Psoriasisliitto ry:ssä. Minulla on juhlavuosi, sillä olen työskennellyt Psoriasisliiton palveluksessa kaksikymmentä vuotta.  Aikaisemmin toimin terveydenhuollon suunnittelijana Punaisen Ristin Lapin piirissä ja siellä tein myös yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa.


Aloitin työni aluesihteerinä, mutta kun työnkuvaamme liitettiin valtakunnallisia tehtäväalueita, nimike muutettiin järjestösuunnittelijaksi. Alueellisen työn lisäksi tehtäviini kuuluu suunnitella ja toteuttaa valtakunnallisesti yhdistyskoulutuksia, terveyden edistämisen suunnittelu ja yhteistyö OK-opintokeskuksen kanssa.
  
Miten teet yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa? 
OK –opintokeskuksen kanssa aloitimme yhteistyön vajaa kymmenen vuotta sitten. Hyvä yhteistyö on tiivistynyt eri hankkeiden myötä. Psoriasisliittoon on koulutettu  mm. vertaisryhmien ohjaajia ja yhdistyskehittäjiä tukemaan yhdistysten arviointitoimintaa. Jatkossa tullaan kouluttamaan someosaajia yhdistyksiin. Tämän vuoden tavoitteena on ohjata yhdistyksiä perustamaan vertaisopintoryhmiä.

Miltä pohjoinen Suomi sinusta näyttää? Entä mitä ajatuksia sinulla järjestöyhteistyöstä?  
Työssäni iloa tuottaa se, että olemme löytäneet uusia toimijoita yhdistysten vapaaehtoistehtäviin ja uskon, että sosiaalisen median kautta tavoitamme myös nuoria yhä enemmän.  Harmillista on se, että järjestön talous on riippuvaista pääosin RAY:n ja yhteistyökumppaneiden rahoituksesta, joten toiminnan suunnittelu on turhan lyhytjänteistä.

Olen ollut mukana kehittämässä Ouluun Kumppanuuskeskusta alusta lähtien. Hyvä ja kehittyvä yhteistyö järjestöjen kesken tuo resursseja, näkyvyyttä ja iloa järjestötoimintaan. Uusi alueellinen järjestötyön viestintäväline on verkkosivu www.ihimiset.fi. Nyt mm. kuntien työntekijät voivat entistä paremmin hakea asiakkailleen järjestöjen vapaaehtoistoiminnan paikkoja ja palveluja.  

Loppukevennys: Mikä esine olisit omalla työpöydälläsi ja miksi 
Työhuoneessani voisin olla ”kokouspöytä”, jonka äärelle eri yhteistyötahot kokoontuvat suunnittelemaan toimintaa ”Ihimisen” hyväksi.  

Kenet haastat mukaan seuraavaksi ja mitä haluaisit häneltä kysyä?
Seuraavaksi haluan haastaa mukaan Yhden Vanhemman Perheiden Liitosta aluekoordinaattori Ulla Sauvolan.  Millaista yhteistyötä me OK-opintokeskuksen jäsenjärjestöt voisimme tehdä tulevaisuudessa Pohjois-Suomen alueella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!