tiistai 19. elokuuta 2014

Klik -tullaan tutuksi Hilkka Lahden kanssaMinä olen
Olen Hilkka Lahti ja toiminut Munuais- ja maksaliiton järjestösuunnittelijana liki kaksi vuotta. Viisaat sanovat, että se aika menee uuteen työhön perehtymiseen, eivätkä ole yhtään väärässä. Järjestötyön lisäksi tehtäviini kuuluu viestintä eli lehtijuttujen ja esitteiden tekeminen, nettisivujen päivittäminen ja tapahtumamainosten tekeminen. Viestintä liittyy kaikkeen järjestössä tehtävään työhön, eikä sitä voi erottaa mistään järjestötyön osa-alueesta, puhutaanpa vaikuttamistyöstä tai tapahtumista tiedottamisesta. Keskelle metsää voi käydä maalaamassa graffitin, mutta ei siitä kukaan mitään tiedä eikä se mitään vaikuta, ellei joku asiasta tiedota.

Järjestötoiminta oli minulle tuttua ennen kuin siitä tuli ammatti. Mielenkiinto vapaaehtoistoimintaa kohtaan ei ole laantunut. Minua kiinnostaa suuresti, mikä saa ihmiset toimimaan vapaaehtoisina yhdistyksissä: luottamushenkilöinä, ystäväpalvelussa, vertaistukijoina. Miten vaikutamme siihen, että vapaaehtoiset voivat tehtävässään toteuttaa itseään ja kokea yhteisöllisyyttä?


Kuvani viesti on toivo.
Vakava sairastuminen on elämän kriisi siitäkin huolimatta, että yhä useammalla on toivo paranemisesta. Toivo kantaa ihmistä sairauden kohdatessa ja antaa voimia selviytymiseen. Toivon kipinää ei saa päästää sammumaan, mutta turhaa toivoa ei saa lietsoa. Turhan toivon sijaan pitäisi olla tarjolla apua ja tukea. Potilasjärjestöjen paras tuote on vertaistuki; siinä toivo saa kasvot.

OK on Ok.
Olen ehtinyt lyhyen järjestöurani aikana osallistua OK-opintokeskuksen koulutuksiin, ja edulliset koulutukset ovatkin OK:n suurin anti. Olemmepa OK:n avulla järjestäneet yhdistystoiminnan verkkokurssinkin. Liittomme jäsenyys on jo niin vanhaa, ettei kukaan muista vuosia.

Lopuksi
Haluaisin olla työpöydälläni makaava koira. Voisin katsella työtä tekevää raukein silmin ja välillä ponnahtaa jaloilleni ja ilmoittaa, että nyt on aika lähteä liikkumaan. Koira tietää, että jatkuva istuminen ja näyttöpäätteen tuijottaminen tappaa. Ruumistakin aikaisemmin kuolee luovuus.

Haastan
mukaan Päivi Jurvakaisen SPR :stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!