tiistai 17. kesäkuuta 2014

Martat pohtivat sosiaalisen median mahdollisuuksia kesäkuisena räntäsateisena aamupäivänä

Marttaliiton pohjoisten piirien työntekijöitä ja neuvojia kokoontui kesäkuisena tiistaiaamuna Oulussa pohtimaan ja oppimaan sosiaalisen median käyttöä OK-opintokeskuksen koulutussuunnittelija Minna Pesosen kanssa. Räntäsateesta huolimatta tilaisuudessa oli mukavan lämmin tunnelma :)

Puolen päivän tilauskoulutus koostui sosiaalisen median alustuksesta- mitä sosiaalinen media on ja tarkoittaa, millaisia sosiaalisen median sovelluksia löytyy. Johdannon jälkeen edettiin kohti asian ydintä: miksi ja miten yhdistys- ja järjestötoimija voivat viestiä sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media eri sovelluksineen on lyönyt todella läpi viimeisten viiden vuoden aikana. Facebook, Twitter, Instagram, blogit, wikit, kuvanjakopalvelut, videonjakopalvelut ja niin edelleen mahdollistavat oman toiminnan esittelemisen, toiminnasta tiedottamisen ja viestinnän uusilla tavoilla. Eri kohderyhmät voivat hyödyntää eri sovelluksia, joten sosiaalisen median seuraaminen ja päivittäminen vievät aikaa.

Päivän yksi keskeinen sanoma oli, että sosiaaliseen mediaan kannattaa lähteä viestimään oman askelmitan kanssa omat resurssit huomioiden- mutta kannattaa kuitenkin. Viestintä ja vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa voivat luoda uusia toimintatapoja ja yhteisöllisyyttä- houkutella uusia jäsenäkin mukaan toimintaan, josta avoimesti kerrotaan ja jota yhteisöllisesti tehdään, verkkoakin toiminnan tukena hyödyntäen.  Sosiaalista mediaa ei kannata käyttää 'siksi kun muutkin sitä käyttävät' tai kopioida suoraan muiden tapoja viestiä. Tulee pohtia mikä on oma kohderyhmä ja viesti, jonka haluamme välittää sekä väline, jolla viesti välitetään.

Pienryhmätyöskentelyssä osallistujat pohtivat kahdessa pienryhmässä oman piirin viestinnän sosiaalisen median osiota, arvioivat viestinnän nykyistä tilannetta, vahvuuksiaan ja mahdollisia kehittämisen paikkoja- ja pohtivat yhdessä uusia mahdollisuuksia hyödyntää sosiaalista mediaa tai tehostaa sen käyttöä.

 Puolen päivän alustus sosiaalisesta mediasta on haastava tehtävä sosiaalisen median kentän laajuuden huomioiden. Osallistujat saivat kerralla aimo annoksen uutta pohdittavaa- jota pääsee jatkossa syventämään OK-opintokeskuksen koulutuksissa tai mahdollisesti uutena tilauskoulutuksena. Kuva (alla) kertoo millaisia tuntemuksia sosiaalinen media ja päivän alustus osallistujissa herättivät:
Sama palaute koottuna Worldleen http://www.wordle.net/show/wrdl/7948960/Millainen_somealustus_oli-milt%C3%A4_some_tuntuu_nyt%3F

Minna kiittää osallistujia aktiivisesta osallistumisesta ja toivottaa hyvää kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!