tiistai 10. syyskuuta 2013

OKn Oulun aluetoimisto liikkeellä pohjoisen alueellaOulun toimisto suuntaa maakuntakierrokselle säännöllisin väliajoin. Tänä syksynä pysähdyimme syyskuisella aluekierroksellamme Kajaanissa ja Rovaniemellä ajankohtaisten asioiden parissa, mutta myös "pääpaikassamme" Oulussa annoimme informaatiota OK-opintokeskuksen tärkeistä teemoista.

Näistä päivämääristä muistuteltiin maakunnissa, mutta tulkoon ne vielä tänne blogiinkin:
- Tuntiehdotukset (ent. tuntihaku) opintojaksoihin ja ammattilliseen lisäkoulutukseen tehtävä Okryverkkoon viimeistään 20.9.2013
- Hankehaku pieniin koulutushankkeisiin lokakuussa 2013 (tarkempi ilmoitus julkaistaan pian nettisivuillamme)

Rovaniemellä keskiviikkona 4.9. mukana oli useampi OK-asioihin ensimmäistä kertaa perehtyvä järjestöosaaja, joten perehdyimme opintojaksojen perusasioihin suunnitelmasta tilitykseen. Pohjoista järjestökenttää kiinnosti myös osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Rovaniemen innostunut järjestöväki
Rovaniemellä tapaamispaikkana oli tietysti Joulupukin hotelli, kuinkas muutenkaan:).

Kajaanissa puolestaan keskusteltiin vilkkaasti opintojaksojen tuntihausta ja mahdollisuuksista saada OK-tukea asiantuntijavetoisiin koulutuksiin. Keskustelussa nousi myös esille aktiivinen vertaisopintoryhmätoiminta, johon voi myös saada OK-tukea.Helli Suomisen rahastosta on aikaisemmin annettu stipenditukea vertaisopintoryhmille tai niiden vetäjille (hakemuksesta). Haku on tulossa taas ensi keväänä- tässä vinkkiä vuodelta 2012 millaisesta tuesta  on kysymys.

Myös Oulussa pohdittiin samanlaisia asioita, eniten keskustelua herätti osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä sosiaalisen median käytännöt. OK-opintokeskus kouluttaa teemoista ensi vuonna, osin paikallisesti, osin valtakunnallisesti. Kannattaa seurata koulutustarjontaamme koulutuskalenteristamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!