maanantai 30. syyskuuta 2013

Klik -tullaan tutuiksi Jaana Heikkisen kanssa


YHTEISÖLLISYYS
Yhteisöllisyys on yksi toimintaamme ohjaavista arvioista. Yhteisöllisyys on yhdessäoloa, yhteenkuuluvuutta, turvallisuutta ja avoimuutta. Yhteisöllisyyden voima saa A-Kiltojen Liiton jäsenjärjestöjen toimijat kokoontumaan tapaamisiin ja koulutuksiin saamaan vertaistukea elämäänsä. Minulle tärkeä yhteisöllisyyden voima on täällä Kumppanuuskeskuksessa, jossa toimistoni sijaitsee. Yhteinen talo ja yhteiset asiat vahvistavat yhteisöllisyyttä

Upeaa porukkaa - yhdessä olemme enemmän!

2.    Esittele itsesi ja kerro omasta työstäsi
Olen Jaana Heikkinen, järjestökoordinaattori, A-Kiltojen Liitto ry. A-Kiltojen Liitto on jäsenyhdistystensä (A-kiltojen) valtakunnallinen keskusjärjestö. Työni on koordinoida Pohjois-Suomen alueella A-kiltatoimintaa ja yhteistoimintaa eri tahojen kanssa. Työtäni on tiedottaa, ohjata, kertoa ja kouluttaa ja lisäksi työhöni kuuluu valtakunnallisia tehtäviä, kuten esimerkiksi koulutusten järjestämistä ja työn kehittämistehtäviä yhdessä Liittomme muiden työntekijöiden ja eri yhteistyötahojen kanssa.

Tällä hetkellä puhutaan paljon kokemustiedosta ja sen hyödyntämisessä esimerkiksi koulutuksissa ja palveluiden kehittämisessä. Näistä näkökulmista käännytään myös usein A-kiltojen puoleen. A-killoissa on paljon elämänvarrella syntynyttä kokemustietoa päihdeongelman luonteesta, päihderiippuvuudesta, päihde-ehtoisesta elämästä, kierteestä ja kurimuksesta sekä näistä nousemisesta, raitistumisesta, toipumisesta ja vertaistuesta. A-kiltalainen kokemusasiantuntija on toipumiskokemuksen omaava henkilö, joka kykenee jakamaan kokemustietoa muille. Tietoa toipumisesta tulisi kerätä ja jakaa enemmän päihdeongelmista puhumisen rinnalla. A-kiltojen yhteystiedot löytyvät sekä jäsenlehden, Vesipostin sivuilta, että Liiton nettisivuilta; www.a-kiltojenliitto.fi. Työni on erittäin monipuolista ja itsenäistä. Tapaan työssäni paljon erilaisia ihmisiä eri puolilta Suomea ja jokaisessa kohtaamisessa piilee mahdollisuus oppia uusia asioita.

3. Miten teet yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa?
A-Kiltojen Liitto ei ole OK –opintokeskuksen jäsen, mutta mielestäni teillä on paljon hyviä koulutuksia ja välineitä kouluttamiseen. Olen kuullut Kumppanuuskeskuksen väeltä paljon hyvää teidän toiminnasta.

4. Miltä pohjoinen Suomi sinusta näyttää? Entä mitä ajatuksia sinulla järjestöyhteistyöstä?
Kun muutama vuotta sitten A-killoilta kysyttiin, mitä palvelua he pitävät A-Kiltojen Liitossa tärkeimpänä, suurin osa vastasi että koulutusta. Pohjois-Suomessa on pitkät välimatkat ja järjestötoiminnassa on paljon yhteisiä asioita, joihin vapaaehtoiset tarvitsevat koulutusta. Minusta yksi hyvä yhteistyömuoto on ja olisi koulutusyhteistyö, jaettua asiantuntijuutta, koska yhteisellä asiallahan tässä ollaan, hyvinvointia edistämässä.

5.    Loppukevennys: Mikä esine olisit omalla työpöydälläsi ja miksi
Toimiston pöydällä on paljon keskeneräisiä töitä, papereita eri kokoisissa pinoissa ja läjissä. Voisin olla sellainen lajittelija, joka järjestelee paperit siisteihin pinoihin ja kansioihin…mistähän sellaisen muuten saisi?

6.    Kenet haastat mukaan seuraavaksi ja mitä haluaisit häneltä kysyä?
Haastan tähän haastatteluun seuraavaksi SYLI ry:n Tanja Tiaisen, koska hän puhui juuri äskenkin kahvitauolla teidän koulutuksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!