maanantai 12. toukokuuta 2014

Klik -tullaan tutuksi Sanna Saarimaan kanssaEsittele itsesi ja kerro omasta työstäsi
Olen Sanna Saarimaa, järjestösuunnittelija Suomen MS-liitosta. Alueeseeni kuuluu puoli Suomea, eli alue Kokkolasta ylöspäin. Toimistoni sijaitsee Oulussa. Alueella toimii kuusi MS-yhdistystä ja useita kerhoja. Työhöni kuuluu yhdistysten ja kerhojen toiminnan tukeminen monin eri tavoin. Käyn kertomassa ajankohtaisista asioista kerhoilloissa tai järjestän koulutusta ja perehdytystä yhdistystoimijoille. Lisäksi neuvon ihmisiä henkilökohtaisesti esimerkiksi erilaisissa sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa vastaamalla liiton Norma -neuvontapuhelimeen ja –sähköpostiin. Työhöni kuuluu paljon tiedotusta sekä yhdistyksille että yhteistyöverkostoille. Työni on omatoimista ja pidän ihmisten kohtaamisesta. Harmituksen aiheena on sairastavien ja omaisten alueellinen epätasa-arvoisuus eri palveluiden saamisen suhteen.Toukokuussa vietettävän Maailman MS-päivän tarkoituksena on antaa tietoa ja vähentää ennakkoluuloja. Päivää varten tehdyssä kappaleessa lauletaan ”en oo täydellinen, näe sen taakse!”  Laulun voi kuunnella osoitteessa täällä.Miten teet yhteistyötä OK-opintokeskuksen kanssa?
OK-opintokeskus järjestää paljon hyödyllisiä koulutuksia, joista välitän tietoa aina alueen yhdistyksille. Erityisesti sosiaalinen media ja siihen liittyvät koulutukset tuntuvat kiinnostavan yhdistystoimijoita tällä hetkellä. OK-opintokeskukselta saatava rahallinen tuki on tärkeä sekä liiton että alueen yhdistysten toiminnassa. Opintokeskus hyödyntää hienosti etäosallistumisen mahdollisuuksia koulutuksissaan, se on hyvä juttu! Tällä hetkellä teemme yhteistyötä opintokeskuksen kanssa suunnittelemalla Neurologisten vammaisjärjestöjen yhteistä ”Ryhdistä yhdistystä” –verkkokurssia, joka alkaa syksyllä.

Miltä pohjoinen Suomi sinusta näyttää? Entä mitä ajatuksia sinulla järjestöyhteistyöstä?
Alueella, jossa välimatkat ovat pitkiä ja toimintaan osallistujia kenties vähän, on järkevää tehdä yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa. Esimerkiksi erilaisia yhdistystoiminnan peruskoulutuksia yhdistykset voisivat järjestää yhteistyössä, samoin vaikkapa erilaisia liikuntatapahtumia. Yhteistyön tekemisessä pitäisi olla rohkeutta löytää uusia kumppanuuksia sellaisistakin järjestöistä, joiden kanssa yhteistyö ei tulisi heti ensimmäisenä mieleen.

Mikä esine olisit omalla työpöydälläsi ja miksi
Ehkä olisin työpöydän alla lojuva selätin, joka muistuttaa jatkuvasti siitä, että pitämällä itsestä huolta jaksaa paremmin myös työssä. Tätä viestiä yritän viedä myös vapaaehtoistoimijoille. Itsestä ja omasta jaksamisesta pitää huolehtia!

Haastan mukaan Hilkka Lahden Munuais- ja Maksaliitosta. Haluaisin kysyä Hilkalta, millainen merkitys viestinnällä hänen mielestään yhdistystyössä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!